El Grup Moure tanca el 2022 amb una facturació de més de 94 milions d’euros, un 45% més que el 2021
El hòlding ha finalitzat l’any amb un total de 17 estacions de servei Autonetoil i 56 centres de rentat Elefante Azul repartits per tot el territori espanyol.
Pel que fa a la plantilla, ha tancat el 2022 amb 112 treballadors directes. La intenció de la companyia és mantenir la tendència i augmentar la plantilla un 12% per al 2023.
“Des del Grup Moure hem adaptat el nostre model de negoci, renegociat els contractes de compra i ajustat al màxim els marges en relació amb el combustible per no perjudicar més del compte als nostres clients”, explica Manel Montero, director general del Grup Moure.
Dijous 16 de març 2023- Grupo Moure, holding amb presència al sector energètic i carwash que engloba les empreses Elefante Azul, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory, ha tancat l’any 2022 amb una facturació total de 94 milions d’euros, augmentant així un 45% la xifra de vendes respecte a l’any anterior. Tot i la complicada situació econòmica, el hòlding va tancar l’any amb 56 centres de rentat Elefante Azul -21 propis i 35 en règim de franquícia- i 17 benzineres Autonetoil-15 pròpies i 2 franquiciades-.
En línies generals, 2022 ha estat un any de creixement per a Grupo Moure. En aquest exercici no només s’ha mantingut el ritme de beneficis d’anys anteriors, situant-se en gairebé 5 milions d’euros malgrat haver treballat amb 4 punts de marge brut menys com a conseqüència de la situació geopolítica actual, sinó que ha augmentat un 12% en termes interanuals el nombre de treballadors directes, amb 112 llocs de treball estables i de qualitat.
Manel Montero, director general de Grup Moure celebra el caràcter resilient de la seva empresa, la qual va haver de bregar amb una crisi energètica i de matèries primeres, així com l’entrada en vigor de la bonificació de 20 cèntims sobre el preu del carburant, que va obligar a adaptar “en menys de 48 hores” els sistemes informàtics.
“El 2022 va començar sent un bon any, però el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia va obligar que s’afrontessin nous reptes per evitar tenir dificultats per mantenir la rendibilitat del Grup. Davant els increments de marges a les refineries i les pujades constants de preus que esgotaven a l’usuari, des de Grupo Moure adaptem el nostre model de negoci, renegociem els contractes de compra i ajustem al màxim els marges en relació al combustible per no perjudicar més de la explica als nostres clients”, detalla Montero.
Inversions realitzades i plans per al 2023
Al llarg d’aquest darrer exercici, s’han dut a terme inversions per valor de 3 milions d’euros per al desenvolupament dels projectes següents: obertura de l’Estació de Servei i centre de rentat a Eivissa -passant a ser la primera companyia independent amb estacions de servei a Mallorca, Menorca i Eivissa-, obertura de l’Estació de Servei i centre de rentat a Molins de Rei (Barcelona), obertura de l’Estació de Servei i centre de rentat a Vigo, instal·lació de plaques solars als nostres centres i instal·lació de terminals de pagament d’última generació a les estacions de servei.
Seguint la tendència dels darrers anys, Marcos Moure, president i fundador de Grupo Moure, explica que la companyia no ha basat el creixement en projectes que comencen des de zero (de forma orgànica), sinó també “ha crescut gràcies a l’adquisició d’estacions de servei i de centres de rentat ja existents als quals ha dut a terme un procés de transformació per adaptar-se als alts estàndards de qualitat del grup, com és el cas de Vigo i Molins de Rei”.
Amb vista al 2023, el pressupost per a inversions es triplicarà, pujant fins als 10 milions d’euros, destinats, principalment, a l’obertura de nous centres a les Illes Balears, Catalunya i Madrid ia la millora d’instal·lacions ja existents. De la mateixa manera, la companyia continuarà apostant per la captació de talent, amb un increment estimat de la plantilla al voltant del 12%.
“Estem molt a prop de complir amb el pla estratègic 2025 que, entre altres objectius, es basa en assolir i consolidar els 100 milions d’euros de facturació anuals, mantenir el benefici dels darrers anys i obrir entre 5 i 6 nous centres de forma orgànica”, revela Moure.
2035: la fi dels cotxes de combustió
Al costat de les permanents pujades de preu de la benzina i el dièsel, que aquest any han estat impulsades principalment pels marges a l’alça que estan manejant les grans refineries, el sector automobilístic haurà de fer front a un futur incert davant la decisió del Parlament Europeu de acabar amb els vehicles de combustió per a l’any 2035.
“Prohibir la venda de cotxes de benzina i dièsel a partir del 2035 sense que això vagi acompanyat d’un pla estratègic, definit i homogeni de reducció d’emissions de CO2 que permeti desenvolupar energies renovables davant del consum d’energia fòssil ens sembla un gran error de estratègia”, expliquen des del Grup Moure.
Des de la companyia es mostren a favor de treballar per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle i la millora de la qualitat de l’aire, però dubten sobre l’aposta actual del Govern per la mobilitat elèctrica, ja que consideren que hi ha “una falta clara de xarxa de recàrrega als grans corredissos entre ciutats i el preu de la llum fa cada vegada menys rendible l’aposta per aquest tipus de vehicles”. Per això, suggereixen diversificar la inversió i apostar en aquests anys de transició per alternatives com l'”ecocombustible“, la petjada de CO2 del qual també és zero i no exigeix cap canvi en els vehicles de els conductors actuals.
Grupo Moure, compromès amb el medi ambient
Dins l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del Grup Moure, destaca el compromís pel medi ambient. Per això, explica Marcos Moure, s’ha desenvolupat un pla d’acció integral per millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions, basat en “la implementació de tecnologies netes i la promoció de pràctiques sostenibles a tota la cadena de valor”.
En aquests darrers mesos s’han posat en marxa una sèrie de projectes per començar a dotar les estacions de servei del Grup Moure de panells solars per a l’autoproveïment d’energia elèctrica. A dia d’avui, tres centres Autonetoil ja han completat la instal·lació de les plaques esmentades i, per a finals d’any, les previsions passen per estendre aquesta tecnologia a la totalitat dels centres.
D’altra banda, el Grup continua potenciant una de les línies de negoci, concretament la que es dedica a la fabricació de centres de rentat i estructures metàl·liques, Washnet Factory, realitzant una ampliació de capital de més de 500.000 euros.
“Amb aquesta ampliació de capital es pretén augmentar l’automatització de processos i ordenar les seves capacitats, per escalar la seva productivitat i d’aquesta manera poder donar un millor servei als nombrosos clients que estan apostant per Washnet per a la instal·lació de centres de rentat totalment digitalitzats i l’avantguarda en connectivitat i solucions de pagament bancàries”, conclou el president.
Sobre Grup Moure
Grupo Moure és un hòlding fundat el 1996 amb presència al sector energètic i carwash, entre d’altres, que engloba les empreses Elefante Azul, Autonetoil, Petronet i Washnet Factory. Elefante Azul, amb més de 30 anys d’experiència al sector, és la primera empresa europea pionera en el rentat de cotxes a alta pressió, garantint la major eficàcia gràcies als seus sistemes exclusius, fàcils i flexibles per al client; Autonetoil és una xarxa de benzineres ‘Quality Low Cost’ que compta amb 14 centres a nivell nacional; Petronet és distribuïdora núm. 1 a Espanya de peces de carwash i, finalment, Washnet Factory, està especialitzada en la fabricació i instal·lació de centres de rentat.